Be more grateful

Tea Vuorinen

Tea Vuorinen on Keravalta kotoisin oleva nuori kuvataitelija. Tea valmistuu Pekka Halosen akatemiasta keväällä 2024 kuvataitelijaksi. Tea on energinen ja idearikas työskentelijä, joka näkyy hänen työssään ja taidossaan keksiä nopeasti uusia ideoita. Taiteessaan Tea pyrkii kuvaamaan ja ilmaisemaan tunteitaan pienillä ja yllättävilläkin yksityiskohdilla, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi ensimmäisenä. Tealle mieluisin kuvataiteen toteuttamisen muoto on kuvanveisto, koska siinä Tea pääsee toteuttamaan eri materiaaleilla monipuolisesti omia ideoitaan ja töitään. 

Teoksesta

Teoksessani ´Be more grateful´ käsittelen veistoksen muodossa auto-onnetomuuteen joutumistani ja siitä kärsimiäni jälkivaikutuksia sekä tunteita, jota olen kokenut asian käsittely prosessin aikana. Kolarissa mursin koko vasemman jalkani useammasta kohtaa ja jouduin viettämään sairaalassa melkein kuukauden.Vielä tämänkään jälkeen elämäni ei ole voinut jatkua normaalisti, mutta “pahin” oli ohi. 

Työssä jokaisella osalla ja materiaalilla on suuri merkitys ja tarkoitus sen takana.

Pyörätuolissa istuva käsiään kurkottava henkilö kuvaa minua itseäni avuttomana pyytämässä apua, jota kukaan ei kuule ja johon kukaan ei ikään kuin vastaa. 

Lasinsirut puolestaan kuvaavat tunnetta siitä, että olisin rikkinäinen, pilattu sekä kamppailua oman itsetunnon ja ajatusten kanssa omasta kehosta. 

Peilit ympärillä taas kuvastavat sitä, kuinka mihin tahansa katsoo, näkee kaikkialta sen, kuinka rikki on, eikä itseään pääse pakoon vaan tunteet ja ajatukset ovat aina läsnä ja kaikkialla. 

Teksti ´To be continued` taas viittaa siihen, että parantumisprosessi jatkuu edelleen eikä tarina pääty vielä. 

Teostiedot

Be more grateful
Keramiikka, sekamaterilaalit
2024

Analyze the art pieces first on your own, what do you think theyre telling or what are they about?

How would you feel if you would lose one of your basic everyday abilities? 

If someone would rip the mat under your feet, and you would have to fight your hardest to get it back? 

Would you feel angry, sad or prehaps helpless?