Olen Aina Siellä / I’m Always There

Piatta Salo

Minua kiehtovat leikkisyys, sävyt ja sommittelu. Kiinnostun harkitusta symmetriasta ja harmoniasta, joka usein esiintyy ympärillämme luonnostaan. Kuvaajana liikunkin dokumentaarisen ja rakennetun valokuvan rajapinnassa.

Piatta Salo (s. 1994) on helsinkiläinen valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Vietettyään suurimman osan aikuisuudestaan ulkomailla, käsittelee hän ajan kulua ja elämän hetkellisyyttä valokuvan keinoin. Valokuvaus on tapa tallentaa ja tutkia tunteita sekä muistoja, samalla kun se tarjoaa mahdollisuuden jäsentää muutoksia ympäristössä ja itsessämme.

Teostiedot

“Koti on paikka, jota ihminen käyttää vakituiseen asumiseen, jossa säilytetään henkilökohtaisia tavaroita, jossa vietetään vapaa-aikaa ja paikka, jossa perheen jäsenet asuvat. Vakituinen asuinpaikka ei aina tunnu kodilta, ja kodilta voivat tuntua myös paikat, joissa ihminen ei asu. Ihmisellä voi siis olla useita koteja, ja koti onkin sekä paikka että mielentila.

Koti merkitsee turvallisuutta, rauhallisuutta, menneisyyden muistoja ja tulevaisuuden suunnitelmia, se on paikka jossa ihminen kokee olevansa oma itsensä ja jossa hän voi tehdä itselleen tärkeitä asioita. Kodilla on siis yhteys ihmisen identiteettiin.”

(Wikipedia, 20.3.2024)

Teokseni Olen Aina Siellä / I’m Always There on henkilökohtainen tutkielma kodin merkityksestä elämässäni. Valokuvasarja pohtii tarinaa omien juurien vaikutuksesta, nostalgian värittämistä muistoista ja ainaisesta ikävästä jonnekin.