I created this because I fear the end of the world.

Laura Jänicke

Laura, Helsinkiläinen kuvataiteilija. Teen mielelläni abstrakteja teoksia. Kuitenkin ajatus teoksesta alustana viestiä katsojalle jotain selkeämpää on alkanut tuntua yhä tärkeämmältä. Tutkin teoksen kautta aiheita joista luen, keskustelen, joita jatkuvasti ajattelen ja jotka määrittävät valintojani. Toki abstraktillakin voi viestiä, mutta sanoja ja tunnistettavia kuvia hyödyntämällä se on ymmärrettävämpää.

Kevätnäyttelyssä esillä olevassa teoksessa pohdin askarruttavia aiheita ja lohdullisen tuntuisia ratkaisuja. Haluan välittää ajatuksia sovussa olemisesta; tavoista olla ottamatta niin paljoa, antaa vähän enemmän.

Teos on verho, joka on harjoitelma kangas materiaalin kanssa työskentelystä ja tilallisesta ripustuksesta. Kumpikaan ei ole entuudestaan omalle työskentelylleni tyypillisiä, mutta kovasti itseä kiinnostavia alueita.

Teostiedot

I created this because I fear the end of the world.

140cm X 430cm
Ompeleminen, piirtäminen
2024

Riiston sijaan on mahdollisuus (velvollisuus) valita hoiva. Muutosta ei tarvitse pelätä, se voi olla ihanaa! Jokatapuksessa se on välttämätön. Ei muutosta taida enää olla varaakaan pelätä, sillä kaikki tämä voi loppua hyvin pian. 🙁