’’Sinä kuolet, kauniisti’’ 

Jelena Rasku

Olen Jelena Rasku, kuvataiteilija ja syvällisen luovuuden tutkija. 

Polkuni on punottu taidegrafiikan, kuvanveiston ja maalaamisen lumoavassa maailmassa. Näiden taiteen muotojen kudelma on sydämeni syke, joka virtaa teosteni jokaiseen siveltimen vetoon, jokaiseen veistoksen muotoon ja jokaiseen graafisen kuvan linjaan. 

Työssäni pyrin sukeltamaan syvälle kärsimyksen, kauneuden ja elämän moninaisiin ulottuvuuksiin. Tavoitteenani on välittää tunteita ja kokemuksia, jotka heijastavat omaa elämääni ja ympäröivää maailmaa. Taide on minulle ikkuna sieluun, ja teoksissani käytän symboliikkaa ja abstraktiota tarjotakseni katsojalle syvällisiä kokemuksia. 

Teosteni teemat ovat monipuolisia ja monitahoisia, käsitellen ihmisen suhdetta luontoon, olemassaolon merkitystä, ajallisuutta ja ikuisuutta. Uteliaisuuteni erilaisten materiaalien ja tekniikoiden tutkimiseen kietoutuu teoksissani visuaaliseksi loistoksi ja oivaltavaksi kuvalliseksi merkitykseksi. 

Tavoitteenani on herättää katsojissa syvällistä pohdintaa ja kannustaa heitä löytämään omia tulkintojaan teosteni äärellä. Pyrin luomaan teoksia, jotka rohkaisevat katsojia kohtaamaan tunteitaan ja ajatuksiaan avoimesti ja rehellisesti. 

Vaikka näennäisesti mikään ei ehkä tunnu merkitykselliseltä, jokaisella hetkellä ja jokaisella teolla on syvä, piilotettu merkitys. Kaikella, mitä kohtaamme, on oma ainutlaatuinen paikkansa universumissa, luoden kauniin ja moniulotteisen kudelman elämän hienovaraisuudesta ja salaperäisyydestä, tarjoten samalla lohdullisen näkökulman olemassaoloon. 

TEOSTIEDOT

’’Sinä kuolet, kauniisti’’ 

270x130cm 
Kuvanveisto, sekatekniikka 
2024

TEOSKUVAUS

Teoksessani käsitellään kärsimystä, kauneutta ja elämän monimutkaisuutta. Teoksessani pyrin välittämään symbolisesti läheisteni kokemaa kärsimystä tässä elämässä. Valitsemani aihepiiri heijastaa henkilökohtaisia tunteitani ja tarvettani ilmaista läheisyyden kokemuksia taiteen kautta. ’Sinä Kuolet, Kauniisti’ -nimen kautta haluan herättää ajatuksia elämän haurauden ja kauneuden välisestä suhteesta, luoden samalla tilan syvälliselle pohdinnalle ja herkälle tunnustelulle.