Taiteen avulla voin tutkia ja käsitellä asioita muutenkin kuin järjellä, tuntea oloni vapaammaksi ja oivaltaa uutta. Aiheita löydän yleensä ympäriltäni, mieleenjääneistä hetkistä, ajatuksista tai tunteista. Ideat sekä työt muokkautuvat matkan varrella ja lopputulos yllättää usein itsenikin. Työskennellessäni teen nopeita päätöksiä lähinnä tunnepohjalta, ilman sen tarkempia suunnitelmia. Kokeilujen kautta löydän uusia ideoita tekemiseeni ja tunnen oppivani jatkuvasti lisää.

johannauski.com

Instagram: @johanna.uski

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Teoskokonaisuudessani olen tutkinut ihmiskasvoja, tehden samalla kokeiluja oman ilmaisuni kehittämiseksi. Ihmiset on yksi tärkeimmistä aiheista töilleni – olemme monimutkaisia ja juuri siksi niin mielenkiintoisia. Kasvot ilmaisevat ajatuksia ja tunteita usein selkeämmin kuin sanat.

Näyttelytöiden valmistelun aikana opin myös omista inhimillisistä piirteistäni, jotka väistämättä vaikuttavat työskentelyynikin. Kolme viimeistä työtä ovat turhautumisen tuloksia; alkuperäisten teosten päälle on aloitettu uusia moneen kertaan, kunnes se viimein on saavuttanut lopullisen muotonsa.