Olen etsijä ja koen taiteen tekemisen löytöretkeksi tai seikkailuksi. Taiteellinen työskentelyni on pääosin intuitiivista ja kokeilevaa.  Annan työn viedä mukanaan. Joskus matkalla syntyvät ideat ja yllätykset muovaavat teostani. Taiteen tekeminen on minulle parhaimmillaan meditatiivinen elämys, jossa voin herkutella visuaalisin keinoin.

Ensisijaisesti maalaan ja piirrän sekä suunnittelen kuoseja, mutta kokeilen mielelläni myös erilaisia tekniikoita ja materiaaleja sekä niiden yhdistelmiä. Tallennan ideapankkiini visuaalista materiaalia, kuten valokuvia, paperileikkeitä, piirroksia ja maalauksia. Yllätyksellisiä ideapolkuja syntyy, kun yhdistelen materiaalia kollaaseiksi joko käsin tai kuvankäsittelyohjelmilla.

Minua kiehtovat ympäristön kauniit yksityiskohdat ja tunnelmat. Taideteos on kuin silta, joka syntyy yhteydestä sisäisen ja ulkoisen maailmani välillä. Alussa kuvaan aihetta todenperäisesti, mutta lopulta se muuttuu viitteelliseksi ja unenomaiseksi. Harmoninen tunnelma syntyy, kun leikittelen vastakohtaisuuksilla. Ominaista teoksilleni ovat eläväinen kädenjälki, heleät värit ja pehmeä valotunnelma sekä ornamenttisuus.

Kuvataide
Hanna Paavola
Harmonia
75 x 110 cm
Puuvärit ja akvarellikynät paperille
2021