Olen Kukka Mustonen, taiteentekijä Tuusulasta. Minussa kohtaavat metsähämäläisyys ja ripaus hullua savolaisuutta – niin taiteessa kuin tosielämässäkin. Itselleni merkityksiä luovia asioita ovat muiden muassa lähiluonto, ekologisuus ja kestävä kehitys. Työskentelyssäni haluan hyödyntää mahdollisimman paljon kierrätettyä ja jätteeksi luokiteltavaa materiaalia. Yhdistän valokuvaa tilaan ja muotoihin.​

Minua kiehtoo olevaisuus kaikissa muodoissaan, luonnon ja elämän kiertokulku ikuisine mysteereineen ja se, mitä voimme havainnoida aisteillamme kokonaisvaltaisesti. Haluan nähdä elämän tragikoomisuuden sielläkin, missä sitä ei aina voi havaita ja avata polun ajatuksiin, joita välillä ei uskalla sanoa ääneen. Vahva unimaailma, unenomaisuus ja yliluonnollinen ovat minulle arkisia asioita, joiden läsnäolon haluan liittää myös kuviini.

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Suru, ikävä ja kaipaus ovat ikuisessa muutoksessa. Ne eivät koskaan lakkaa, ne vain muuttavat muotoaan, voimistuvat ja haalenevat kuin väri paperilla tai aaltojen liike. Mikään näistä tunteista ei ole samankaltaisena pysyvä, vaan alati muuttuva, kuluttava ja lohduton – lopulta kenties myös lohdullinen. Elämä päättyy, eikä sen päättymisen hetkeä tiedä meistä kukaan. 

Lähtökohtana teokseni kuville oli Vanitas-teeman tutkiminen. Elämän päättyminen ja kaiken maallisen katoaminen koskettavat meistä jokaista. Värien ja valojen avulla luotu kokonaisuus kuvastaa itselleni tunteita, joita kuoleman lopullisuus herättää. Teoksessani Ikuinen muuttuja olen hyödyntänyt ruokakaupan hävikkikukkia, jotka sain lahjoituksena paikalliselta K-Supermarketin kauppiaalta.