Olen graafinen suunnittelija-valokuvaaja ja viestinnän asiantuntija.

Minulle mielenkiintoista, ilahduttavaa ja innostavaa on arkeen ja arkiseen kätkeytyvä kauneus.

Rakastan typografiaa, kirjaimia ja kalligrafiaa. Perusolemukseltaan ne ovat minulle mustia. Niiden perinteinen keskustelukumppani ja työpari, paperi, puolestaan on minulle lähtökohtaisesti valkoista. Ehkä siksi musta ja valkoinen ovat minulle väreistä läheisimmät.

Teoskokonaisuuden esittely

Fight the virus -julistesarjassa on vahvoja värejä isoina pintointa, mitkä tuovat huomioarvoa viestille. Selkeäpiirteisyyteen kontrastia tuovat käsinkirjoitetut kehotukset. Kaikissa kolmessa julisteessa pääosassa on käsi, koska sen kautta virus usein pääsee elimistöön. 

Julistesarjan ensimmäisessä työssä Keep fighting the virus näytetään keskisormea virukselle. Keskisormea näytetään yhdessä katsojan kanssa, ei kohti katsojaa. Toivon, että edelleen me taistelemme yhdessä koronavirusta vastaan, emmekä toisiamme ja turvallisuusohjeita vastaan. Epidemioita aiheuttavat virukset ovat jatkossakin täällä, joten taistelu jatkuu.
Otetaan opiksemme näistä poikkeuksellisista ajoista. Ja arvostetaan arkea, oli se sitten mustavalkoinen tai vahvoilla väreillä täytetty.