Olen Saima Lehto. Olen 22-vuotias ja asun sekä työskentelen Helsingissä. Pidän arkisista asioista ja tekemiseni keskittyykin usein tunnistettavien minulle hyvin tärkeiden asioiden pariin. Sellaisiin asioihin, joista oma arkeni muodostuu. Olen kova keräilijä. Tutkimiani asioita ovat roskat, kauppalaput, kuitit, sekalainen paperitavara, nöyhtä, pienesineet, hienot etiketit, hedelmätarrat, kivet, kirjoitukset lapuilla…  

Kevätnäyttelyssä esillä on teoskokonaisuus, jonka lähtökohtana ovat eri paikoista keräämäni kauppalistat. Olen dokumentoinut niitä taidegrafiikan keinoin. Rakastan yksityiskohtia ja tähtäänkin siihen, että vedokset ovat melkein identtisiä alkuperäisten lippulappusten kanssa. Kuin olisin käsillä kuvannut ne. Tai ikään kuin käteni ja raaputin olisivat skanneri.  

Olen salainen ihmistutkija ja tutkinkin ihmisiä turvalliselta etäisyydeltä, kuten heidän kauppalistojaan lukemalla. Enkä ikinä halua tietää, kenelle se lappu kuuluu. Nostan vain nämä jätetyt tai unohdetut laput jalustalle ja ihailen niiden sisältöä ja omaa kieltä. 

Yst. terv.  

Saima 

Instagram: @paskaportfolio