Luet Karma Lapinjängän taiteilijaesittelyä. Lienee tarkoitus kertoa sinulle itsestäni jotain sellaista, mitä kenties pitäisit kiinnostavana. Luultavasti olet aidosti kiinnostunut, millaisia Pekkiksen opiskelijat ovat, koska haluat paneutua tekstiinkin, vaikka pääosassa tietenkin ovat kuvat. Puhutaanhan kuitenkin kuvataiteen oppilaitoksesta.

Teksti ja omakuva välittänevät vahvan mielikuvan paljon ajattelevasta ihmisestä, mikä on hyvin totta. Ajattelevan lisäksi olen myös todella tekevä. Vasemmassa etusormessa on lievästi kipeä pistohaava. Veistelin tätä veistosta eilettäin ja puukko lipesi kädestä. Sitä sattuu. Puukko nyt muutenkin on varmaan kasuaaleimmin käytetty työkalu. Valmistumislahjaksi toivoisin moottorisahaa tai ompelukonetta. Seuraavaksi on syytä hankkia työhuone, joka mahdollistaa moottorisahatyöskentelyn. Helsingissä. Siinäpä haastetta.

www.karmalapinjanka.com
Instagram @karmamakes

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Roller derby on joukkuelaji, joka perustuu rullaluistimilla tapahtuvaan kontaktiin. Pienenä ja nykymuodossaan uutena lajina sen harrastajamäärät etenkin Suomessa ovat vaatimattomia, mutta sosiaalisena yhteisönä se on aivan omaa luokkaansa. Derbytyypit pitävät toisistaan huolta, katsovat peiliin silloin kun on katsottava ja miettivät, kuinka olla vieläkin parempi. Teoksen hahmo ei todellisuudessa ole päässyt radalle kuukausiin, koska korona, mutta muistaa, miltä se tuntuu – kypärän kevyt puristus pään ympärillä sekä ystävien halaukset ja kosketukset. Ja hän ikävöi.