Hei! Olen Mona, kaikkea kuvaa rakastava mystikko.

Teokseni ovat yksittäisiä ajatuksia, pieniä palasia isoista kokonaisuuksista. Ne ovat jotain tuntemaani, näkemääni tai kokemaani. Työskentelyni on käsitteellistä ja joskus jopa kaaoksen omaista. Näen asiat päässäni minimalistisesti mutta luon suurimman osan ajasta jotain hyvin päinvastaista. Prosessoin ajatuksiani pitkään mutta työskentelyni on lopulta hyvin suunnittelematonta ja käteni työskentelee intuitiolla.

Olen herkkä, pohdiskeleva ihminen ja käytän paljon symbolistisia asetelmia teoksissani, etenkin ihmisiä mutta symbolismia voi nähdä värien valinnassa tai pelkästään asetelmassa. Tämä ei ole niinkään suunniteltua vaan luonnollinen tapa minulle hahmottaa maailmaa. Tästä syystä en aina kuvaa asioita realistisesti vaan hyvin abstraktisti. Olen siis parhaimmillani eli autenttisin, kun voin vertauskuvia ja symboleja hyödyntäen sanoa jotain, mitä en muuten pystyisi sanomaan. Käsittelen taiteessani monenlaisia asioita mutta monesti asiat ilmestyvät intuitiolla eteeni ,etenkin jos sisälläni piilee jotain käsittelemättömiä asioita tai ilmiöitä. Viimeaikoina olen käsitellyt taiteessani omia kipeitä tunteitani ja paikkaani maailmassa mutta myös ihmisyyden suhdetta koko universumiin.

Taide on minulle tapa käsitellä omaa loputonta ajatusteni virtaa. Pidän taidetta elämyksenä mutta myös tietynlaisena oppimiskokemuksena elämästä itsestään. Tapaamani ihmiset, omat kokemukseni sekä musiikki ovat minulle suuri inspiraation lähde. Saatan jumittua tietyn aiheen, muiston tai äänen ääreen todella pitkäksi aikaa. Taide on minulle hyvin henkilökohtaista ja tästä syystä myös niin rakasta ja vihattavaa samaan aikaan.

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Pohdin työssäni kohtaloa ja sen merkitystä symbolisen asetelman avulla. 

Mitä on kohtalo? Voimmeko itse vaikuttaa siihen vai onko elämä vain yhtä sattumusten sarjaa? Olemmeko kaikki yhteydessä toisiimme tässä universumissa?