Taiteellisessa työssäni hyödynnän eri tekniikoita ja minua kiehtoo erityisesti niiden yhdistäminen. Tällä hetkellä kehitän taitojani eniten valokuvataiteen parissa.

Suurin inspiraationlähteeni kuvan tuottamiseen on luonto. Liikkuminen luonnon keskellä tuo hyvää mieltä, antaa energiaa, tarjoilee uusia ideoita ja virittää aistit. Teen havaintoja yksityiskohdista. Tarkkaan katsomalla löytää paljon hauskoja ja yllättäviä asioita. Haluan tallettaa kuviini tunnelman sekä eri vuodenaikojen värit, valot ja kauneuden.

Osa teoksistani on perinteisiä luontokuvia, osa valokuvataiteen tyylilajin mukaisia.

ateljeeheidilaine.com

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Teoskokonaisuuteni kuvaa luonnosta vieraantunutta ihmislajin edustajaa ja hänen pyrkimyksiään löytää paikkansa luontoon kuuluvana osana.

MANIFESTI

Maapallon jokaisella kasvi- ja eläinlajilla on oma tehtävänsä. Ne varmistavat, että elinympäristöt pysyvät kunnossa. Lajirunsaus auttaa selviytymään yllättävistä olosuhteista.

Monet eliöyhteisöt ovat kuitenkin joutuneet ahtaalle. Tähän me ihmiset olemme syypäitä. Raivaaminen, saastuttaminen ja ylikuluttaminen ovat kaventaneet luonnon elintilaa.

Maailmassa miljoona eläin- ja kasvilajia on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Suomessa joka yhdeksäs laji on uhanalainen. Jos lajikato ja sen myötä luonnon köyhtyminen jatkuu, seuraukset ovat vakavia myös ihmisille. Alueet muuttuvat elinkelvottomiksi. Ilmastonmuutos kiihdyttää luonnon köyhtymistä, ja se puolestaan heikentää ihmisten mahdollisuuksia sopeutua ilmastonmuutokseen.

Kaikkialla tehdään töitä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Tee oma osuutesi. Osallistu luonnonhoitotalkoisiin ja kitke haitallisia vieraskasvilajeja. Luo pihastasi useille lajeille mieluisa olinpaikka. Kuluta järkevästi ja kestävästi. Paranna luontosuhdettasi ja kasvata uusi sukupolvikin kunnioittamaan luontoa.