Kuosmanen Niina

Olen Niina Kuosmanen, unelmoija ja valokuvaaja. Aistin herkästi tunnelmia ja tunteita. Rakastan värejä – haluan elämäni täyteen sävyjä.  Tunteellisuus ohjaa toimintaani taiteilijana. Elän vahvasti kaikilla aisteillani. Se pitää minut liikkeessä ja saa toimimaan täysillä. Haluan tunteiden välittyvän kuviini. Toivon saavani katsojat herkistymään.

Janoan tietoa ymmärtääkseni elämän arvoituksellisuutta. Tarkkailen kyltymättömästi ympärilläni tapahtuvia asioita; teen havaintoja ihmisistä ja siitä miten he toimivat. Pohdin ja kyseenalaistan, vaikka se ei veisi minua koskaan vastauksen äärelle. Asioihin vaikuttaminen kiehtoo minua. En osaa ohittaa epäkohtia reagoimatta niihin. Arvostan aitoutta, kykyä olla täysin läsnä tuntien empatiaa.

Olen utelias; minua kiinnostaa ihminen kuvan takana. Se mitä ihminen tuntee ja ajattelee sisimmässään. Mielestäni tärkeintä ei ole se mitä kuvassa näkyy, vaan se mitä siinä koetaan. Jokaisella ihmisellä on oma tarinansa. Ja juuri se tarina on tärkeä. Kuvaajana sydämenasiani on sisäistää ja ikuistaa kertomus, joka halutaan kuvin kertoa. Suhtaudun tähän tehtävään kunnioittavasti – ymmärtäen tilanteen herkkyyden. Kaikki puolet meissä ovat yhtä tärkeitä ja ansaitsevat tulla nähdyksi.

INSTA: @valokuvador
FACEBOOK: @valokuvador

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

runo
Teoksen nimi: Oman elämän keiju Koko: triptyykki 3 x 40x60cm Valmistustekniikka: Digitaalinen pigmenttivedos Valmistusvuosi: 2022