Minna Keso on vahvasti pohjoiseen identifioitunut tuore valokuvataitelija, jonka aikaisemmat meriitit ovat kaupallisella puolella graafisessa suunnittelussa ja dokumenttielokuva-alalla. Nyttemmin Keso on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa ja opiskelee valokuvausta ja valokuvataidetta Pekka Halosen Akatemissa.  

Keso on kiinnostunut ajasta, ihmisyydestä ja ihmisestä osana ympäristöään. Hänen teoksensa ovat usein installaatioita ja niillle on tyypillistä vahvat värit ja valon ja varjon, joskus pimeänkin voimakkaat kontrastit. Valokuva on teoksissa vain yksi elementti, usein työn lähtökohta. Keson kameratyösketely ja tulostaminen on kokeellista ja lopputulokseen hän liittää usein myös muita tekniikoita. Myös liikkuva kuva, media- ja VR-taide ja niiden mukanaan tuomat uudet mahdollisuudet taiteen elämyksellisyyden ja saavutettavuuden näkökulmasta kiehtovat Kesoa. 

Tuoreena valokuvataiteilijana Minna Keson näyttelytoiminta on ollut vielä vähäistä. Opiskeluaikana toteutetut näyttelyt ovat kuitenkin innostaneet häntä näyttelytoimintaan ja hänestä tullaan pian kuulemaan lisää. Uusia, omia näyttelyitä on jo sovittu ja työn alla.  

minna@minnakeso.fi

minnakesoart.fi

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Teokseni ”Sellaisena kuin sen muistan” on omakuva ja käsittelen siinä koti-ikävääni. Muistoni kerrostuvat päällekäin ja muodostavat kokonaisuuden, joka elää valossa. Kirkkaana päivänä teokseni on hento ja läpikuultava, joskus sen värit jopa katoavat kokonaan näkyvistä. Toisessa valaistuksessa – tai toisesta suunnasta katsottuna – sävymaailma muuttaa muotoaan, kirkastuu tai tummuu ja syvenee. Näen työssäni honkametsät, revontulet, kotijärveni rantakivet ja tyynen seljän yöllä. Ikävä läikähtää esiin, kunnes valo saa sen taas katoamaan.  

Minun kotini, pohjoinen sielunmaisemani. Sellaisena kuin sen muistan.

Sellaisena kuin sen muistan, 240 x 260 cm, Installaatio kankaalle, sekatekniikka 2022