Olen 53-vuotias tuusulalainen kuvataiteilija. Polkuni kuvataiteilijuuteen on kulkenut akateemisten opintojen, elokuva-alan, puuseppäyrittäjyyden ja käsityöläisyyden kautta. Tekemistäni leimaa vaihtelun- ja kokeilunhalu. Viime aikoina olen keskittynyt taidegrafiikkaan ja kuvanveistoon.

Työstän Pekka Halosen akatemian loppunäyttelyyn Kaapelitehtaalle kahta eri teoskokonaisuutta. Ne käsittelevät kehollisuutta ja kipua henkilökohtaisella tasolla. Ensimmäinen teos on kanaverkosta, matonkuteista, langoista ja pitsistä muotoilemani oman kehoni toisinto, jolla teen näkyväksi näkymätöntä kipua.

Toisen teoskokonaisuuden muodostavat kuivaneulatekniikalla toteutetut grafiikan vedokset. Viimeistelen sitä Lissabonissa Contraprova-kollektiivin studiolla. 

Värillisisessä sarjassa toistuu veistoksen ”kipukartta”. Mustavalkoisessa sarjassa päällekkäin vedostettujen ihmisfiguurien muodostama liike kuvaa kivun kanssa elämisen haurautta ja haasteellisuutta, mutta myös voimaantumista. Aina aie ei toteudu, mutta tahto voi voittaa fyysiset esteet. Kantavana teemana on metamorfoosi. Vaihe vaiheelta hahmot lihallistuvat, katoavat kivun kaikennieleviin verkostoihin tai muuttuvat voimaeläimiksi.

Minua kiinnostavat alitajunnasta nousevat teemat, intuitio, ristiriidat, outous, rumuus, herkkyys, elämän varjopuolet sekä esittävän ja ei-esittävän rajapinta. Haluan antaa sattumalle tilaa. Materiaali saa viedä minua, käyn vuoropuhelua sen kanssa.

IG: kettukuru_art