Huovinen Nella

Olen Nella Huovinen, alun perin Tuusulasta kotoisin oleva kuvataiteilija. Eläimet ja luonto ovat lähellä sydäntäni, joka tulee ilmi myös taiteeni aiheista. Pidän erilaisten materiaalien työstämisestä sekä uusien asioiden ja tekniikoiden kokeilemisesta. Akryylimaalaus kuitenkin tuntuu minulle tärkeimmältä. Lisään usein tekstuuria ja kolmiulotteisuutta maalauksiini käyttämällä paksua väriä tai muovailupastaa, joka lisää töihin eloa ja mielenkiintoa.  

Yhdistelen mielelläni abstraktia ja esittävää taidetta keskenään ja yritän välittää teoksen tunnetilan katsojalle käyttämällä aiheeseen sopivia muotoja ja värejä. Kaikki näkevät selvästi mitä teos esittää, mutta ymmärtävätkö kaikki sen, mitä teos tarkoittaa? 

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

Teoksessani ‘’Oceani Vocatio’’ käsittelen valaiden ja ihmisten välistä suhdetta ja samankaltaisuutta. Nämä suurenmoiset eläimet ovat monin tavoin ihmisten kaltaisia, laumojensa suhteiden sekä kommunikaation takia. Halusin välittää katsojalle valaan inhimillisen olemuksen maalaamalla sen silmästä yksityiskohtaisen. Niin kuin sanonta menee ‘’silmät ovat sielun peili’’.  

Oceani Vocatio on latinaa ja suomentuu sanoille Meren Kutsu. Monilla eläinlajeilla on latinankieliset nimet, joten halusin teoksellanikin olevan sellainen. Yhdistin maalatessani sekä abstraktia, että esittävää taidetta luodakseni tasapainoisen ja mielenkiintoisen tunnelman, joka miellyttää katsojan silmää. Valaat ovat olleet minulle suuri mielenkiinnonkohde pienestä pitäen, sillä samaistun niiden luonteenpiirteisiin miltei täydellisesti. 

Huovinen Nella, Oceani Vocatio
Nella Huovinen, Oceani Vocatio Koko: 240×120 cm Materiaali: Akryylimaali ja muste kankaalle
Hinta: 2000 € Valmistumisvuosi: 2022