Olen Reeta Hasunen, pohjanmaalta lähtöisin oleva 21 -vuotias kuvataiteilija. Lähtökohtana taiteessani ovat henkilökohtaiset kokemukset ja tunteet, sekä ajatukseni juoksu. Usein teokset lähtevät esimerkiksi runoista, lukemistani kirjoista, laulun sanoista tai näkemistäni jokapäiväisistä asioista.

Teokseni ”Itkeä kadotettua elämää” koostuu puiden oksista, kankaasta, japaninpaperille maalaamistani kasveista, ja niille painamista kuivaneulaprinteistä. Teoksen nimi on viittaus sanontaan ”turha itkeä kaatunutta maitoa”, ja lähti alkujaan jo puolisen vuotta sitten kummittelemaan; sen muoto on seilaillut hyvinkin erinäköisillä vesillä, mutta jo alkujaan ideana oli tuoda tunteitani elämän katoamisesta eri tavoin esiin kasvien symboleiden avulla.

Teosten aiheina ovat masennus ja mielenterveys, muistin menetys, sekä lapsuuden loppuminen kuin seinään hyväksikäytön takia, oman itsensä ja seksuaalisuutensa kieltäminen, hidas paranemis matka, ja ystävyys suhteiden päättyminen. Tuon aiheita ja tunteita esiin japaninpaperille maalattujen kasvien symboliikan avulla. Valitsin teokseen minulle henkilökohtaisia aiheita, ja halusin tuoda esiin kuinka nämä voivat viedä suuria osia ihmisen elämästä. Osia, joita ei enää saa takaisin vaikka kuinka haluaisi.