Omakuva Heidi Chapus

Heidi Chapus on monialainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistuu keväällä Pekka Halosen akatemian kuvataidelinjalta. Sitä ennen hän kävi HEO:n yksivuotisen Kuvataide ja urbaanikuva -linjan Kalliossa.
Heidi työskentelee maalaten sekä taidegrafiikan että kuvanveiston keinoin. Maalatessa tutuinta on akryyli, mutta myös öljyväri on tullut siihen rinnalle. Taidegrafiikkaan hän on tutustunut Pekka Halosen akatemiassa ja on kiinnostunut paljon puupiirroksesta ja sen painamisesta japaninpaperille. Myös syväpainomenetelmät, kuten kuivaneula kiinnostaa ja näitä teoksia löytyy Kaapelin näyttelystäkin. Taidegrafiikassa Heidiä kiehtoo työn pikkutarkkuus ja monivaiheisuus mutta myös prosessin mukana seuraavat sattumat, jotka vaikuttavat teoksen lopputulokseen. Kuvanveistossa sekä savi että puu ovat vieneet Heidin sydämen. Heidi on ihastunut niiden työstämisen konkreettisuuteen ja fyysisyyteen, ja ne ovat antaneet paljon uusia mahdollisuuksia kaksiulotteisen työskentelyn rinnalle.
Inspiraationlähteinä Heidillä on usein luonto, ihminen, Jumalan todellisuus ja matkustaminen. Välillä hänen aiheekseen nousee jokin mielikuva, tunne tai muisto, ja välillä se näkyy abstrakteina muotoina ja struktuureina.
Heidi kokee, että taiteen tekeminen on hänelle kuin matka menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden välillä.

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY: