Työskentelen sekä olen pääosin varttunut Helsingissä, ja iän myötä joutunut etääntymään itselleni rakkaista asioista; luonnonläheisestä elämästä hiljaisessa Sevettijärven kylässä Pohjois-Lapissa, sekä yhteydestä äitini kolttasaamelaisiin sukujuuriin.
Teoksiini innoitusta löydän monenlaisista vaihtelevista eri lähteistä, mm. kansantaiteesta, vanhoista tietokirjoista, 70-luvun scifitaiteesta, mikro-organismeista ja jokapäiväisestä ihmistä ympäröivästä teknologiasta sekä internet-alakulttuureista. 

Usein teosten lähtökohtana toimii minulle myös henkilökohtaisesti merkittävät asiat sekä tapahtumat, ja aina en tiedä sitä vielä teosta työstämään lähtiessäni. Kuvataide onkin minulle myös tärkeä ilmaisumuoto. Saan asioita sisältäni, ja lopulta minulla on jotain jonka voin kohdata kasvotusten ja johon voin eksyä sitä katsellessani, mutta löytää myös takaisin. 

Minua kiinnostaa asioiden nostalgisoitumisen prosessi – se, kuinka etenkin nykypäivän vilskeessä asiat nostalgisoituvat entistä nopeammin. Usein teoksiini tahtomattanikin tarttuu minulle henkilökohtaisesti nostalgisia elementtejä. Monesti niitä yhdistää jonkinlainen kaipuu, sekä ikävä johonkin kauas modernin elämän melusta ja kiireestä. 

Linkki instagram-sivuilleni: https://www.instagram.com/darar.art/

(portfolio myös liitetiedostona)

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

“Oh to sit and watch the world shrink”

Kun kohtasimme, huominen oli vielä auki. Nyt kaikki mitä tiedän, on paikallaan pyörivä pysähdys neljän seinän sisällä, enkä löydä yksiöni välioven kahvaa mistään. Seinien liitoksista kuuluu vain nitinää ja narinaa.
Jossain kaukana meksikolaisen kappelin edustalla omituinen pari katselee, kun maailma kutistuu.