Taiteellisen prosessini lähtökohtana voi olla esimerkiksi kulttuurinen ilmiö, jokin abstrakti alitajunnastani tuleva kuva tai henkilökohtaisesti merkittävä tapahtuma. 

Työskentelen sarjallisesti. Tehdessäni taustatyötä teoksiani varten käyn läpi paljon tausta- ja kuvamateriaalia teemaani liittyen. Etsin ja katson aiheeseeni liittyviä elokuvia ja luen kirjoja sekä artikkeleita. Sarjallisessa työskentelyssä mielestäni on mahdollista kertoa monitasoisia tarinoita ja kysyä vaikeita kysymyksiä, joihin katsoja omista kokemuksistaan käsin joko vastaa tai jättää vastaamatta.

Olen aikaisemmin työskennellyt enimmäkseen lyijykynällä, mutta Pekka Halosen Akatemian lopputyötäni varten rakensin teossarjaa hiilellä. En kuitenkaan halua olla sidottu vain yhteen
ilmaisumuotoon, tekniikkaan tai materiaaliin, vaan pyrin kehittymään oman taiteellisen prosessini edetessä. Palvelen teosta.

Rakastan kuvataidetta ilmaisumuotona, koska koen pystyväni sen kautta puhumaan syvemmin asioista ja tunteista, joita en voi sanoittaa muuten. Jostain suuremmasta kuin minä.

(portfolio myös liitetiedostona)

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

“Eräänä aamuna vuonna 1998”

Eräänä aamuna vuonna 1998 kuolin ja synnyin uudelleen. Näiden kahden merkittävän tapahtuman välissä jokin minussa muutti muotoaan. Muistan muodonmuutoksen aikana katsoneeni maailmaa ulkopuolelta. Näin menneisyyden, josta kasvoin ulos. Näin tulevaisuuden johon olin saapumassa.

Oliko tämä muodonmuutos ollut minusta itsestäni lähtöisin oleva voima vai ulkopuolelta tullut sysäys? Jokatapauksessa se saattoi pelastaa henkeni. Uudelleensyntyneenä pystyin pelkällä olemassaolollani taistelemaan niitä pahan voimia vastaan, jotka minut tappoivat. Jokin minussa oli lopullisesti muuttunut ja sen näkivät kaikki. Olin voittaja, mutta en kuitenkaan ollut onnellinen.

Teossarjani koostuu kymmenestä yli metrin kokoisista isoista hiilipiirroksista. Yhdessä ne kertovat tarinan eräästä aamusta, joka muutti elämäni kulkua ja minua ihmisenä pysyvästi. Nyt kaksikymmentäkaksi vuotta myöhemmin voin käsitellä minulle henkilökohtaista ja vaikeata asiaa kuvataiteen keinoin. En voisi olla onnellisempi.