Olen graafisen teollisuuden vanha konkari ja työskennellyt alalla reilu 30 vuotta. Kirjapainojen harventuessa aloin miettimään, että mitäköhän tekisin isona. Pähkäiltyäni asiaa päädyin ajatukseen, etten kovin jyrkkään urakäännökseen ryhdy ja aikaisempaa työkokemusta kannattaa hyödyntää. Olen aina ollut hyvin kiinnostunut asioiden visuaalisesta ulkoasusta ja valokuvausta olen harrastanut hiekkalaatikko ikäisestä asti. Pekka Halosen akatemian koulutus, jossa opiskellaan graafista suunnittelua sekä valokuvausta, on osoittautunut loistovalinnaksi.

Opiskeluni pääsuuntautuminen on graafinen suunnittelu, mutta siitä huolimatta näyttelytyöni on sattumalta valokuvateos. Työskentelytyylissäni niin graafisessa suunnittelussa, kuin valokuvauksessakin, on huumorilla iso osa. Usein mietin töihini jotain vitsiä tai jujua, jonka katsoja saisi oivaltaa. Aikaisemmin tein töitäni vain omaksi iloksi pöytälaatikkoon. Viime aikoina olen alkanut liikkumaan varovasti somen laitamilla ja jonkin verran julkaissutkin tekemisiäni. Aika näyttää minkälainen kombo osaamisalueistani muodostuu työnkuvakseni.

https://www.instagram.com/aittokallioesa

esa.aittokallio(kissanhäntä)gmail.com

TEOSKOKONAISUUDEN ESITTELY:

“Tapahtuipa kerran garagessa.”

Valotin kuviini jotakin alati muuttuvaa, mutta samaan aikaan pysähtyneisyyttä. Uutta ja vanhaa, ahavoituneisuutta ja sileyttä. Huumoria, jota mallini ripottelivat runsaan sopivasti, malleille suuri kiitos. Kuvateokseni epävirallisena suojelijana, tietämättään toimii kehonrakentaja, elokuvanäyttelijä, kuvernööri sekä postikorttimalli Arnold Schwarzenegger.